L’Altaveu arriba homenatjant a artistes i iniciatives musicals

El festival anuncia els seus Premis Altaveu, la cerimònia serà el tret de sortida per celebrar la 33a edició a Sant Boi de Llobregat.

La cerimònia dels Premis Altaveu se celebrarà el 8 de setembre, reconeixent la trajectòria de Santiago Auserón, la veu i paraules d’Enric Cassasses, la valentia de Mariola Membrives, la constància de The New Raemon, l’impressionant encert d’Anna Ferrer, el compromís de la Biblioteca Vapor Vell i el regal màgic de l’últim àlbum de l’Orchestra Fireluche.

Els premis Altaveu són una cita clàssica del calendari musical on es reconeixen artistes, entitats i iniciatives que han enriquit de forma destacada la música del nostre país durant l’any. Aquesta cerimònia donarà el tret de sortida a la 33a edició d’un dels festivals públics amb més recorregut i evolució del país.  Més enllà dels escenaris, l’Altaveu també s’apropa a la música des d’altres sectors, com amb la Fira del Disc i del Llibre Musical, les Converses Altaveu, l’Altaveu al cinema i l’esperada exposició dedicada a l’obra d’Alberto García-Alix, que es presentarà el pròxim 9 de setembre a Can Castells Centre d’Art.

PREMIS ALTAVEU 2022
MEMBRES DEL JURAT DELS PREMIS ALTAVEU 2022 | Olga Abalos, Jordi Turtós, Toni Casternado, Alícia Rodríguez i Irene Desumbila.

La BIBLIOTECA VAPOR VELL s’ha convertit en les darreres dues dècades en un centre de referència pel que fa a la documentació i divulgació musical contemporània. L’ORCHESTRA FIRELUCHE i el seu integrant màgic, en Pau Riba, ens han regalat «Segona Florada» que ens han fet sentir felicitat i agraïment. ANNA FERRER, amb el seu  Parenòstic, ha impressionat al públic. Sola, dalt de l’escenari, demostra que la tradició es pot convertir en el fet més present i potent. THE NEW RAEMON està a punt de celebrar 15 anys de ‘A propósito de Garfunkel’ i volem felicitar aquest bonic aniversari, i alhora valorar la seva constància i capacitat de creació. La MARIOLA MEMBRIVES és una artista en majúscules i ho ha tornat a demostrar amb “La Babilonia”, un disc valent amb lletres alliberadores. El Premi Alça la Veu d’enguany és per una veu que s’alça i arriba a l’ànima, una veu que crida en silenci i canta en companyia, la veu d’ENRIC CASSASSES. Per acabar, es vol reconèixer la trajectòria d’un mestre inquiet i compromès que forma part de la banda sonora de moltes de les nostres vides, SANTIAGO AUSERÓN.