17 DE SETEMBRE

CINEMES CAN CASTELLET
19:00H

Accés gratuït, aforament limitat.

SEXO, MARACAS Y CHIHUAHUAS

ALTAVEU +

Expliquem la història de l’únic espanyol amb quatre estrelles en el Passeig de la Fama del Hollywood Boulevard. Un biopic alegre i ple de música que enllaça dos continents. Del blanc i negre al color, amb els extractes de pel·lícules rodades  pels grans estudis amb un elenc de grans estrelles. Rendirem tribut a l’auge de la ràdio i de les grans orquestres i recordarem els mítics clubs, els salons de ball dels hotels i els casinos al cap de poc d’acabar la llei seca. Reviurem la banda sonora de les grans pel·lícules musicals i dels xous de televisió.

Una història de romanços, amb mafiosos, cotxes luxosos i decorats de palmeres. Una història que va de Barcelona a Nova York, passant per Cuba i  Las Vegas al so de les maraques. Aquesta és la increïble vida de Xavier Cugat.

 

Diego Mas Trelles | Espanya, 2016 | 87 min | Espanyol

17 DE SETEMBRE

CINEMES CAN CASTELLET
20:45H

Accés gratuït, aforament limitat.

IT'S YOURS: A STORY OF HIP HOP ANT THE INTERNET

ALTAVEU +

El desenvolupament del Hip Hop estatunidenc en paral·lel al d’internet a partir de casos com els de Wiz Khalifa, Lil B, Odd Future, The Internet, Syd, Action Bronson o Curren$i.

A principis d’aquest segle les vendes d’hip hop van aconseguir pics històrics, però la gran indústria musical continuava tenint les claus del negoci. Aquest àgil i il·lustratiu film de to periodístic relata com una nova generació va saber aprofitar l’eclosió d’internet i de les xarxes socials per a desenvolupar les seves carreres a cop de “likes” i mixtapes, contribuint al col·lapse de la indústria tal com la coneixíem.

Estrelles que han nascut en Twitter, segells que han crescut en YouTube, escenes senceres que han florit en SoundCloud.  De Myspace i Tumblr a les start-ups propietat d’afroamericans i al moviment Black Lives Matter, el tema s’aborda des de diversos punts de vista: música, economia, tecnologia i nous mètodes de treball i d’activisme social. Per a entendre un canvi encara en marxa.

 

Marguerite de Bourgoing | Estados Unidos (EE.UU), 2020 | 74 min | VOSE

Amb el suport i la col·laboració dels Cinemes de Can Castellet: