11 DE SETEMBRE

CAN TORRENTS
13:00H

Accés gratuït, aforament limitat.
Les activitats programades a Can Torrents no compten la possibilitat de reserva d'entrades.

EL NAIXEMENT DEL HIP HOP, OCUPEM EL CARRER!

ALTAVEU +

El reciclatge sonor del passat direcció al futur. Les bloc parties i el naixement del sampler. Les festes a l’aire lliure de Jamaica traslladades al Bronx i presidides per la comunitat afroamericana i llatina. El DJ que converteix discos oblidats en peces claus per la creació de nova música mentre l’MC rima que rimaràs! Res del que escoltem seria el mateix sense el que va néixer al Bronx ja fa gairebé 40 anys. A Catalunya va arribar a tard, però va arribar bé i l’àrea metropolitana i el Baix Llobregat van ser un dels focus importants en la seva irrupció.

 

Xavier Riembau és un Dj i activista cultural, és un habitual a les cabines de Barcelona. DJ eclèctic, la seva especialitat és entendre que la música no sap de gèneres i que per fer ballar al personal és el més important.

12 DE SETEMBRE

CAN TORRENTS
13:00H

Accés gratuït, aforament limitat.
Les activitats programades a Can Torrents no compten la possibilitat de reserva d'entrades.

MÚSICA, GÈNERE I VIOLÈNCIES

ALTAVEU +

A partir d’algunes cançons que faran de banda sonora, la Lucía Serra i el Xavier Riembau, buscaran fer-nos preguntes sobre les relacions entre gènere/s, la funció disciplinadora de les violències simbòliques i la música com manifestació i narrativa cultural de cada època. Parlarem de violències visibles i no massa visibles que la música reprodueix més enllà del reguetón. També de produccions que denuncien, ironitzen i rebenten l’atrotinat de l’ordre heteropatriarcal.

 

Lucía Serra, psicòloga atípica, membre de La Electrodomèstica i Ràdio Nikosia. Interessada en els feminismes, l’antiracisme, la bogeria i en trobar la manera de no perdre la vitalitat fent aquestes coses.