PRESENTACIÓ

Altaveu 2022

La 33a edició del nostre Festival Altaveu ja és aquí. Amb el repte de procurar-li més sentit que mai, enguany oferim una proposta que pugui ser recordada per la seva personalitat i singularitat.

La convivència amb la pandèmia, els canvis polítics i socials i la transformació en els hàbits de consum i de vida ens han sacsejat de manera significativa. Potser no hauríem imaginat mai haver de conviure i formar part d’una realitat en què, com a espectadors, només ens resta la capacitat d’escollir aquells camins que ens distingeixin, amb esperit crític i un caràcter valent, per poder fer front a aquests temps tan incerts.

Així doncs, per tirar endavant el projecte en aquest context advers, on hi ha més propostes musicals que mai, però envoltades de precarietat, nosaltres seguim mantenint la filosofia i valors del festival, avalats pels 32 anys de trajectòria que ens defineixen com el festival públic amb oferta de qualitat, allunyada dels circuits comercials i de les propostes massives.

L’Altaveu vol dedicar-se a tenir cura dels artistes, a tractar amb respecte el nostre públic i fer costat a nous talents que fins ara no han tingut l’oportunitat de presentar les seves propostes d’una manera orgànica i en un espai adient.  

Sentim orgull de poder oferir propostes úniques que fan la seva primera aparició a la nostra ciutat de manera exclusiva, com l’estrena “Homenaje a la generación del 27” de Lagartija Nick, un espectacle audiovisual digne del pes de la seva llegenda dins de la història del rock estatal.

També imprescindible i exclusiva serà la revisitació que en Marcel Bagés i el David Soler faran del mític àlbum “The Dark Side of the Moon” dels Pink Floyd o la destacada participació d’artistes locals amb els All Star Horns en una producció que projectarà la sàlvia jove i creativa dins de la programació del festival. 

No oblidem les propostes de rock que tant ens caracteritzen; aquesta edició representades per Germán Salto i Th’Booty Hunters, amb un dels millors discos del 2022.

Comptarem amb la veu privilegiada de la Júlia Colom, plena de matisos que transiten entre la tradició i un pop viu colorista; les textures sòniques d’en Gracià Pedro; l’exquisidesa electrònica i visual dels b1n0_, una de les propostes actuals amb èxit a Catalunya; La Ludwig Band, en plena ascensió cap a una posició privilegiada dins del panorama pop català o el terratrèmol sonor que conforma la proposta de Papa Orbé y los Científicos del Sabor.

Continuem donant suport a les propostes més emergents amb l’Altaveu Frontera, on les
guanyadores d’aquesta edició han estat la barcelonina Crisbru i el Nerea Bassart Trio de Valls i incorporem novetats a la programació amb el Descobrint Altaveu, on la Carlota Flaneur i la Mar Pujol oferiran concerts íntims en format pròxim després de compartir una estona de conversa amb l’equip de l’Altaveu i el públic.


Com sempre, l’Altaveu també baixarà dels escenaris per gaudir de la música des d’altres perspectives amb totes les activitats de l’Altaveu+, com l’exposició dedicada al fotògraf Alberto García-Alix, les Converses Altaveu, l’Altaveu al Cinema i la Fira del Disc i del Llibre Musical i l’Altaveu en Família.

Deixem-nos sorprendre i transportar pel poder de la música amb el nostre propi Altaveu, dins la nostra ciutat, amb els i les nostres. A Sant Boi.

EQUIP ALTAVEU 2022

SEGUEIX LES NOSTRES NOVETATS!

Follow us