Els 30 anys de l’Altaveu a l’In-Edit

L’audiovisual  repassa la història del festival i la relació de Sant Boi amb la música.

F2018-0174a-INEDITEl passat 3 de novembre, el festival de curtmetratges In-Edit va projectar La gent no s’adona del poder que té, una mirada al Festival Altaveu des dels seus inicis i la seva projecció al futur. El documental, dels directors Xavier Puig i Raimon Fransoy, repassa la història d’un dels certàmens catalans amb més llarga trajectòria i un dels pocs de caràcter públic que hi ha a Catalunya.

El documental ha estat una iniciativa de l’Ajuntament que es va traduir en un encàrrec a la productora In-Edit Films. El film es podrà veure als Cinemes Can Castellet durant els dies de la Fira de la Puríssima 2018, té una durada de 52 minuts i inclou experiències personals, tot fent un recorregut pel festival des dels seus inicis fins a l’edició d’enguany i els projectes de futur. D’aquesta manera posa de manifest l’estreta relació de Sant Boi amb la música i posa sobre la taula el debat al voltant de quin ha de ser el paper dels festivals públics en el context actual.

La música és també la gran protagonista del curtmetratge, amb algunes de les actuacions dels artistes que han passat per les darreres edicions del festival.

Del 7 al 9 de setembre va tenir lloc la 30a edició del Festival Altaveu. En aquesta edició tan especial, va mirar més que mai cap a Sant Boi. El certamen va homenatjar la veu i va consolidar l’aposta per les produccions pròpies. A més de fer descobertes musicals, com a festival de música públic, compromès amb el seu entorn, té una vocació clara de mantenir la qualitat musical com a senya d’identitat.

Envia comentari