PRESENTACIÓ

Altaveu 2021

Tot i la llarga ombra que aquesta pandèmia ha projectat i projecta sobre tots els àmbits que envolten la vida cultural i la convivència social, la constant i valenta aposta de ciutat per tirar endavant el festival dins d’un context canviant, ens permet presentar l’edició d’enguany amb valors que sempre han caracteritzat el nostre Altaveu i afegint noves perspectives per seguir endavant. 

Aquest 2021 apostem pels formats íntims i pròxims amb una programació honesta i sincera que ens convida a aturar-nos i reconnectar amb la calma. Volem rebaixar tensions i respirar amb tranquil·litat mentre gaudim de la senzillesa.

Serà un festival únic per poder veure de prop, de forma segura i sense massificar, propostes que d’altra manera no es podrien veure; Descobrirem un ventall d’artistes joves amb un discurs ple de matisos i qualitat; la sensibilitat d’Amaia Miranda, la veu rotunda d’Ana Brenes, la proposta d’arrel eclèctica de Valeria Castro, el ric imaginari d’Alessio Arena i el discurs musical únic de Lucía Fumero.

No oblidem tampoc artistes amb un recorregut més madur com representen Delafé, presents amb un format que revisita el seu repertori, les cançons eternes i lliures pensadores dels Hermanos Cubero o la presència del supergrup Los Hijos del Trueno que ens transporten a Tropicàlia des del mediterrani passant per moltes més estacions musicals amb una factura impol·luta.

Aquest setembre, acompanyada del reconeixement internacional per part de premsa i públic, la vigatana Joana Serrat vindrà a presentar-nos les cançons del fantàstic “Hardcore from the Heart”, un dels discs de l’any. També ho serà el treball “Pureza”, de Queralt Lahoz que podrem compartir en el moment idoni i l’entorn més adient.

 No tanquem aquest Line Up sense afegir aquelles activitats que aporten essència al nostre festival: La producció pròpia “Drummers of Altaveu” on la percussió pren el protagonisme en un espectacle sorprenent i l’Altaveu en Família on no només la canalla, sinó tota la família pot passar una bona estona compartint les mil bones sensacions que ens aporta la música.

Les xerrades, documentals, vinils i bona música en companyia conformen el punt inicial de l’Altaveu + que creix any rere any i que ens portarà, de segur, alguna bona sorpresa afegida.

Finalment, volem agrair i reconèixer la tasca del nostre estimat Jordi Turtós, per tot el seu ofici i llegat aportat al capdavant de la direcció artística durant els darrers anys i que de ben segur ens acompanyarà en futures edicions.

Amics i amigues, deixem de córrer. Aturem-nos uns instants i respirem per gaudir de la música propera i feta amb cura, des del cor, amb valentia i amb la intenció de transcendir al temps.

 

EQUIP ALTAVEU 2021

SEGUEIX LES NOSTRES NOVETATS!

Follow us