GRÀCIES

Com sabeu, del 6 al 8 de setembre, hem celebrat la 31a edició del festival de música Altaveu a Sant Boi de Llobregat.

Creiem que en aquesta 31a edició, s’ha consolidan un model que vol despertar la curiositat i reivindicar bandes i intèrpretes que fan servir la veu com a transmissora d’idees i missatges.

Estem satisfets i satisfetes de la resposta del públic i la qualitat artística de les propostes presentades.

L‘escenari de Cal Ninyo ha acollit veus que són mostres de poder i vehicle per arribar a altres indrets i cultures, com els de Trovadores de las Tres Culturas, Javier Bergia, Elena Setién o Marem Ladson; artistes singulars que han aconseguit traspassar l’escenari i arribar a un públic molt divers. Aquesta serà la línia dels pròxims ‘Altaveus’: una aposta per veus que sorprenen, que no transiten pels circuits més comercials i que transmeten emocions.

L’alt nivell musical també s’ha manifestat a la plaça de l’Ajuntament amb artistes de llarga trajectòria i grans defensors de les guitarres elèctriques com Wilko Johnson o els càntabres Deltonos; junt amb les joves i efímeres The Manil-Las van demostrar sobre l’escenari que el rock pot trencar prejudicis i barreres.

A Can Masallera s’han presentat artistes per als paladars més exquisits. Enric Montefusco i la seva banda van congregar una gran quantitat de públic generant una connexió íntima pròpia dels artistes més carismàtics. John Paul Keith va viatjar des de Memphis a Sant Boi per fer una única actuació a Europa de rock’n’roll clàssic actualitzat amb notes pop. Una de les actuacions amb més afluència va ser Delgres, que des de Françar van portar el ritme i el blues d’arrels criolles amb una banda i veus aclaparadores que remeten al Carib i Nova Orleans.

L’Altaveu també ha donat el seu lloc a les bandes emergents més interessants gràcies a l’Altaveu Frontera , que enguany van guanyar els santboians Sockets amb un garatge punk-rock ple d’energia. Durant aquests tres dies l’Altaveu, més enllà dels concerts musicals, esdevé un esdeveniment dedicat a la cultura musical en un sentit ampli, amb diverses seccions paral·leles.

Els espectacles i tallers gratuïts, com “Despertem la curiositat” i “El petit Altaveu electrònic” han estat un èxit com la Fira del Disc i les Converses al voltant de fenòmens actuals com el paper del la dona a la indústria musical i el Trap. Han tancat la programació extramusical els documentals “The Ecstasy of Wilko Johnson” i “Janis: little girl in blue”.

GRÀCIES A TOTES per fer-ho possible; públics, equip tècnic, artistes, premsa… Seguim Alçant la Veu!

Envia comentari